12.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Борјана Попадић:Отворено писмо Жељку Дубравцу

Има људи који не заслужују да им кажеш или разговараш са њима у четири ока. Тој групи људи припадаш Ти Дубравац, зато ти се обраћам јавно. Пошто си ,,људска громадо” одлучио да ме хапсиш, и са тим циљем послао полицију на моју кућу, не заслужујеш да Ти се обраћам са Ви.

Наиме, у приватној – затвореној групи, објавила сам предлог транспарента: “СИЈЕЧЕШ НОС СЕБИ И ПОТОМЦИМА; ВРАТИ МАНДАТ ДУБРАВАЦ, СПАСИ СЕ!”.

“Људино”, “мушкарчино”, уплашио си се и пријавио ме полицији. Слагао си у пријави да сам ти пријетила, јер ово је политичка порука, метафора, у крајњем цитат из Библије. Нос је метафора за образ, ко образа има.

Која и чија тајна служба ти је дојавила, шта пише у приватној поруци – групи затвореног типа?

Срам те било, застиђе људско, послао си полицију на мене и истраумирао ми родитеље и породицу због твог носа. Мени је 21 година, студент сам факултета политичких наука (просјек оцјена 8.80).

Шта ти је био циљ? Да се уплашим и побјегнем из земље, као што су то урадиле већ хиљаде људи!

Некада су лоповима и лажовима сјекли нос. Данас се то не ради, али је остало у народу, ономе ко краде и лаже да сам себи сијече нос, јер нико то други не може да уради, осим човјек сам себи.Је ли теби Дубравац остао и патрљак од носа? Џаба се ухватиш за нос, кад изађеш међу људе, немаш се за шта ухватити.

У народу коме ја припадам посебно се гаји култ предака. Отуда има мудра мисао у нашем народу, која је упозорење да будемо добри људи, а гласи: ” Мислиш ли мријети?”

Ја ти желим дуг живот, али једног дана и ти и ја, Богу ћемо на истину и стати пред ђедове, они нас чекају. Како ћеш без носа, сињи кукавче изаћи пред њих?!

Мандат није твој, већ је добијен гласовима народа од Требиња, преко Бијељине и Добоја, до Бањалуке и Приједора. Дакле, са листе за компензацију, а не твој. Твоје право је да мислиш шта год хоћеш, радиш по сопственом избору, прелазиш из партије у партију; али немаш право да носиш са собом, оно што није твоје. Тако дајеш мени за право, да лопова назовем лоповом и да употријебим мудру мисао нашег народа: “Имаш ли носа (образа)?”

У мандату који си украо, и мој је глас и мојих пријатеља из Брчког, и мојих родитеља, на чију кућу си послао полицију! Срам те било од… кад образа немаш!

Сат времена сам давала исказ полицији у Челинцу.

Фини и пристојни људи. Нелагодно је било и мени и њима. Недостајао нам је Нушић, јер је предмет истраге био – један окидени нос!

Стид је последња одбрана људскости. Спаваш ли мирно? Стидиш ли се соли и погаче са којом сам те дочекала у Брчком, прије мјесец дана? Стидиш ли се разговора са грађанима том приликом? Стидиш ли се храста, светог српског дрвета, које сам ти донијела аутобусом из Брчког у Бања Луку? Стидиш ли се носа (образа) ако је и патрљак остао?

Оне који су живели без носа (образа) и стида наш народ је звао – репати безносоња! Како Тебе Дубравац зову сада?

Да цитирам Библију: “Ако и сједим у тами Господ ће ми бити свјетлост”. Нека ти Господ буде свјетлост и вратиш се међу људе Дубравац, макар и закрпљеног носа. За издају и издајнике нема опроста, док се не покају!

Врати оно што није твоје и спаси се Дубравац. Спаси се, значи спаси образ.

Како ћеш пред ђеда и пред претке без носа. Врати мандат Дубравац, спаси се, спаси нос – образ свој!

 

Борјана Попадић

Портпарол ДНС и потпредсједник Одбора Брчко

Povezane vijesti

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...