4.7 C
Banja Luka
28.02.2024.

БИА: Томислав Радовановић умјесто Александра Вулина

 

Томислав Радовановић именован је за в. д. директора Безбедносно информативне агенције (БИА) данас на сједници Владе Републике Србије.

Претходно је био кадар Александра Вулина који га је поставио за начелника Службе за специјалне методе Управе криминалистичке полиције (УКП) МУП-а Републике Србије и важио је за једног од најозбиљнијих кандидата за директора полиције. Једно вријеме прије тога провео је у Француској на мјесту полицијског аташеа.

Почетком ове године Братислав Гашић га је смијенио, а потом га је Александар Вулин преузео у Безбједносно-информативну агенцију (БИА). Вулин  је 3. новембра ове године поднио оставку коју је тек данас усвојила Влада Србије.On je је након оставке истакао да ће се он сигурно питати ко ће да преузме руковођење БИА-ом.

Томислав Радовановић је јавности познат и по томе што је упозорио да је у МУП постојала паралелна структура која је прислушкивала предсједника Србије Александра Вучића.

Томислав Радановић је носилац медаље „Милош Обилић“ и плакете „Добар официр“

Због исказане храбрости у рјешавању талачке ситуације награђен је „медаљом за храброст – Милош Обилић“ – другог степена, а Синдикат српске полиције додијелио му је и златну плакету „Добар официр“.

Томислав Радовановић у безбједносним круговима важи за човјека који је велики професионалац.

Povezane vijesti

Селак: Важан став Русије да се Дејтон мора поштовати

  Предсједник Социјалистичке партије Српске /СПС/ Горан Селак рекао је да је веома значајна посјета предсједника Републике Српске Милорада Додика Руској Федерацији и да је...

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

ISTRAŽIVANJE JAVNOG MNIJENJA GRAD BANJA LUKA

Period istraživanja: 30.01-23.02.2024 Uzorak : 1344 ispitanika Pol: Muškarci :675 Žene:669 Starosna dob: 42.5 godina Nivo pouzdanosti: 93.3% KOGA BISTE PODRŽALI ZA GRADONAČELNIKA BANJA LUKE? DRAŠKO STANIVUKOVIĆ 26.7% IGOR RADOJIČIĆ 20.2% VLADO ĐAJIĆ 18.9% JELENA...