12.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Бањалука: Обиљежен дан Романових

 

Служењем молебна код бисте светом Цару Николају II и полагањем вјенаца, обиљежен је празниk, Императорског Православног Палестинског Друштва обиљежили су празник светих царских мученика дома Романових.

Предсједник овог друштва за Републику Српску, свештеник Миладин Митровић

рекао је да је 17 јули најтужнији дан руске историје, и из те ноћи страшног убиства царске породице, које се догодило прије тачно 105 година, требало би прије свега да видимо узвишени жртвени подвиг свете породице Романов. Као што је Велики Петак постао предвечерје Светог Васкрсења Христовог, тако и убиство царске породице као највеће руске трагедије 20. вијека неминовно воде нас данас ка свеопштем народном препороду и напретку.

 

Обиљежавање дана свети мученика у Бања Луци јасан је примјер нашег руско-српског јединства, уједињеног љубављу према Светим Царским Страстотерпцима и вером у њихове молитве пред Престолом Божијим за препород руског и српског народа, истакао је Митровић.

ИППД је међународна невладина организација која својим програмским активностима штитити националне интересе православних народа и вриједности које проистичу из Православне вјере.

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...