12.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Бањалука:Пријаве матураната од сутра

 

Градоначелник Драшко Станивуковић казао је да ће сви матуранти који желе подршку Града за матурску прославу, исту и добити и да се већ од четвртка јаве у Дом омладине, гдје ће моћи да оставе потребне податке за исплату ове подршке која се реализује први пут у Бањој Луци.

 

-Никакве злоупотребе података неће бити, како поједини то покушавају да представе. Поред свих опструкција, Град жели да подржи и своје матуранте, као што је до сада подржао и друге категорије становништва – казао је градоначелник на данашњој ванредној конференцији за новинаре.

 

Он је додао да дубоко вјерујући да је ово афирмативна тема, након најаве ове подршке кренуло се у потребне процедуре.

 

-То значи да смо се обратили Активу директора средњих школа да нам доставе потребне податке за ислату подршке матурантима. Рекли смо да уплаћујемо свим матуранитима бањалучких средњих школа без обзира на то из којег града били. Ово је лијеп, културан знак пажње према матурантима. Имали смо посјете градоначелника из свих региона поводом Дана града и само један град је имао такво нешто што је за нас био подстрек да и ми будемо такви и први град у Републици Српкој да покажемо пажњу према свакој популацији наших суграђана – навео је он.

 

Казао је да су његови сарадници имали састанак са директорима средњих школа, на којем је био и предсједник Скупштине града са просвјетним инспектором.

 

-Тада је на састанку предсједник питао одакле нам тај новац и зашто то плаћамо, а поједини директори су рекли да је то милостиња коју не желе ни неки родитељи ни матуранти. Тада се јавила, за мене, једна негативна и неразумна конотација. Да би након тога предсједник Градског одбора СНСД-а казао да је то злоупотреба података и да од тога нема ништа. Затим, Граду стиже и допис од директора средњих школа да се они плаше да нама доставе те податке потребне за уплату, да ће их Град као злоупотријебити – образложио је градоначелник.

 

Он истиче да Град има податке бројних суграђана којима исплаћује одређене подршке и да није било никакве злоупотребе, па тако неће бити ни сада.

 

-Наравно да матуранти нема потребе да воде бригу о томе, ми смо нашли рјешење како да им уплатимо новац, који смо обезбиједли у буџету Града – казао је он.

 

Појаснио је да се уплата Града односи на матурску прославу, односно матурско вече које подразумијева угоститељки објекат и музику и остало што иде с тим.

 

-Договорили смо се да свим матурантима иде 80 KМ без обзира на то да ли плаћају 50 или 60 КМ, изузев оним којима је то скупље плаћају и њима ће додатно бити уплаћено како бисмо покрили тај трошак маутрске вечери – додао је он.

 

Позвао је све матуранте да се пријаве у Дому омладине већ од овог четвртка па до сљедећег четвртка, и то радним данима од 9 до 18 часова, викендом од 11 до 17 часова, гдје ће градске службе прикупљати податке оних матураната који желе да остваре право на ову подршку.

 

-Потребно је да кажу име и презиме, да имају жиро рачун на који желе да им се уплати новац. По пријави, већ други радни дан новац ће им бити уплаћен – казао је он, истучићи још једном да никакве злоуопотребе података неће бити.

 

Казао је да уколико се неко од директора предомисли, може да Граду достави податке ученика.

 

-Добили смо много порука и од савјета родитеље и ученика који су шокирани оваквом одлуком Актива директора средњих школа – рекао је он.

 

Овом приликом, свим матурантима честитао је матуре најваљујући да је ово само један он начина на који ће Град наградити своје матуранте.

 

-Желимо да те срећне тренутке будемо једни уз друге – поручио је градоначелник.

 

Напоменуо је да је ова администрација претеча бројних новитета.

 

-Од када водимо град увели смо бројне новитете, а услиједиће и одлука о бесплатним грађевинским дозволама – закључио је градоначелник.

 

 

 

 

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...