12.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Dosije Jezero: Ševal Ribić, problem opštine Jezero

 

Opština Jezero kao jedna od najmanjih opština u Republici Srpskoj trebala bi biti mjesto mira, sloge i napretka za sve njene stanovnike. Međutim, tokom posljednjih godinu i više dana ovu idiličnu sliku narušava grupa građana koja sebe lažno predstavlja kao “ekologe”. Jedan od takvih je i Ševal Ribić, već ranije pominjani kontroverzni odbornik u opštini Jezero, koji privlači pažnju svojim nasilničkim ponašanjem i upitnim političkim aktivnostima.

 

Ševal Ribić postao je poznat po svojoj sklonosti nasilju kao načinu rješavanja nesuglasica. Presuda na uslovnu šestomjesečnu zatvorsku kaznu nije ga obeshrabrila; naprotiv, on se i dalje ponaša kao da je iznad zakona. Ovaj tip ponašanja budi zabrinutost kod lokalnog stanovništva koje počinje da se boji slobodnog političkog izražavanja svog mišljenja.

Umjesto da se posveti ozbiljnom obavljanju svojih dužnosti u lokalnoj skupštini, Ribić veći dio vremena provodi u kafani i na društvenim mrežama, posebno na propagandnim stranicama lažnih eko-aktivista. Ova pasivnost i neodgovornost bez sumnje štete ugledu opštine Jezero i njenim građanima.

 

Najalarmantnija činjenica je da Ribić i njegovi politički saveznici, pod okriljem “zelenih” aktivista, iznose brojne laži i prijetnje putem društvenih mreža. Ovi napadi uključuju objavljivanje ličnih podataka i širenje seksističkih i ponižavajućih komentara. Čak su pozivali na nasilje i oružanu pobunu u opštini Jezero. Očigledno je da Ribić i njegovi istomišljenici nemaju skrupula kada je u pitanju diskreditovanje protivnika.

Ševal Ribić nije samo lokalni problem; iza njega stoji sestrić Edin Keljalić, bošnjačko-švedski tajkun, koji planira pripojiti Jezero opštini Jajce. Keljalić se takođe sprema za političku kampanju za budućeg načelnika opštine Jezero, na čije će se mjesto lično kandidovati. Ova politička igra ugrožava stabilnost opštine i stvara dodatnu napetost među građanima.

Osim političkih problema, sve više državljana iz visokorizičnih zemalja počelo je posjećivati Jezero i Mrkonjić Grad. Ovaj fenomen izaziva zabrinutost lokalnog stanovništva, jer se postavlja pitanje ko ih je pozvao i s kakvim ciljem. Ostaje nejasno zašto zapadnoevropski ili ruski turisti nisu u tolikoj mjeri zainteresovani za ovu regiju, što dodatno stvara nelagodnost kod građana.

Nažalost, Ševal Ribić i Edin Keljalić se ne čine zabrinutima zbog ovog problema. Naprotiv, čini se da su spremni iskoristiti sve resurse, uključujući i arapske turiste, kako bi ostvarili svoje političke ambicije, što stvara ogroman nesklad sa tradicionalnim pravoslavnim običajima i načinom života stanovnika ovog područja.

 

Kako saznajemo iz povjerljivih izvora, Ševal Ribić nema namjeru da prestane sa terorom u opštini Jezero. Njegove nedavne prijetnje smrću jednom građaninu Jezera samo su najnoviji u nizu problema koje ovaj odbornik stvara. S obzirom na njegovu istoriju nasilja i impulsivno ponašanje, potrebno je ozbiljno razmotriti njegovu ulogu u lokalnoj politici i zajednici.

Na kraju, situacija u opštini Jezero iziskuje pažnju i akciju nadležnih institucija. Građani zaslužuju mirno i sigurno okruženje, a političari poput Ševala Ribića trebaju biti odgovorni za svoje postupke. Bez adekvatnih mjera, budućnost ove opštine može biti ozbiljno ugrožena, kao i privredni i nacionalni interesi Republike Srpske.

Povezane vijesti

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...