10.7 C
Banja Luka
14.04.2024.

Dosije Jezero: Plavšićevi crveni kosturi u ormaru

 

Milan Plavšić, bivši odbornikSNSD-a u SO Šipovo, sada se poigrava ekologijom kao dijelom političke agende unutar Narodnog fronta pod vođstvom Jelene Trivić. Njegova tranzicija iz političke arene u svijet ekologije bez sumnje izaziva pitanja i intrigira javnost, posebno sada kada je u centru pažnje javnosti.

Njegov nedavni neuspjeli pokušaj da se javno opere i da nazove neistinama notorne činjenice o njegovom ličnom političkom i privrednom angažmanu, kao i djelovanju njegove porodice naišao je na osudu šire javnosti, jer cijela šipovčka čaršija zna o kakvom se čovjeku radi.

Nekadašnji vatreni član SNSD-a nedavno je napustio stranku nakon što ga je Milorad Dodik ličnim dekretom izbacio iz crvenih redova. Zbog toga se sada suočava sa teškim zadatkom ubjeđivanja građana Šipova da se njegova uloga potpuno promijenila, kao i sve što je nekada tvrdio. Očigledno misli da će građani povjerovati. Iako se služi vrlo oštrim izjavama i jeftinim moralizmom, čini da uporedo pokušava zaboraviti svoju političku prošlost i činjenicu da je bio dio sistema kojeg sada fanatično kritikuje.

 

Plavšić se istakao u lažnoj ekološkoj borbi za zaštitu rijeke Plive, zajedno sa opozicionarima i lobijem iz Jajca. Ipak, niko ne vjeruje u njihove iskrene namjere.

Sada kada je dio Narodnog fronta, Plavšić uveliko sarađuje sa federalnim šumskim gazdinstvima. Njegova retorika koja i dalje naglašava prava boraca Vojske Republike Srpske, ne može se vidjeti u praksi, odnosno ista ostaje samo na nivou demagogije.

Osim toga, Plavšić je već neko vrijeme pod lupom javnosti zbog niskih plata koje isplaćuje svojim radnicima, kao i upotrebe koverata u cilju utaje poreza. Istovremeno glavninu zarade prebacuje na izgradnju nekretnina u Novom Sadu.

 

Ostaje pitanje: Dokle će narod Šipova padati na Plavšićeve priče i kritike na račun vlasti, kada je i sam bio vlast i kada činjenice nedvosmisleno pokazuju da je korumpiran podjednako kao i oni koje kritikuje?

 

(Nastaviće se…)

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili