-1.4 C
Banja Luka
09.12.2023.

Dosije Jezero: Mišo i Mirela – aktivizam u službi SDA-zije

 

 

Među onima koji usljed viška slobodnog vremena gotovo svakodnevno botuju po društvenim mrežama paralelno sa Hozan-Keljalićevim eko-klanom, nezaobilazan je ljubavni tandem Trivunčević-Hajder (Mišo i Mirela). Oni su tu od samog početka i vjerovatno spadaju u red naradikalnijih lažnih „boraca za životu sredinu“.

Kada se proanaliziraju njihovi komentari vidljivo je da se radi o osobama koje su tu postavljene po zadatku i da izvršavaju nečija naređenja i posve je jasno da sa ostalim botovima djeluju sinhronizovano i da im je jedini cilj da što više oblate lokalne predstavnike vlasti, a posebno one građane koji se sa njima ne slažu.

 

U prilog ovome govore brojni komentari koje je ovaj dvojac ostavio na društvenim mrežama u proteklih godinu dana, brojni napadi na pojedince, investitore, kao i brojni grafiti i transparenti koje su ostavili na šumskim putevima, a neki kažu i na saobraćajnim znakovima, čime, ako se uspostavi da su ove glasine tačne, čine krivično djelo.

Iz pouzdanih izvora saznajemo da su Mišo i Mirela, pored već istaknutog Keljalića, među najvažnijim finansijerima lažne ekološke borbe u opštini Jezero i među najvećim zagovaračima destabilizacije same opštine.

 

I dok Mišo na sva usta govori kako mu je stalo do Republike Srpske, njegova izabranica ide u potpuno drugom smijeru s namjerom rušenja Republike Srpske i njenih institucija, glorifikujući bošnjačku viziju Bosne i Hercegovine. Stoga ostaje nejasno kako je uopšte moguće da se oboje u isto vrijeme bore za dvije potpuno različite stvari i dva potpuno različita pogleda na svijet. Odgovor se možda krije u lažnom Trivunčevićevom patriotizmu, koji je očigledno samo deklarativan, dok ispod žita jednako radi na destabiliziaciji Jezera zajedno sa Mirelom Hajder koja prezire sve što Republika Srpska jeste i što predstavlja. To u Jezeru znaju svi, a posebno uža porodica Miše Trivunčevića koja se zgražava i stidi njihovog aktivizma.

 

Mišo Trivunčević inače je privrednik iz Njemačke, koji nema pametnijeg posla, sem da svako malo dolazi u Jezero i soli pamet lokalnom stanovništvu, dok istovremeno porez plaća tuđoj i neprijateljskoj državi, a ne sopstvenoj za koju se navodno „bori“. Podsjetimo se da je upravo on, pored Keljalića, jedan od najvećih finansijera lažnih ekologa iz Jezera, odnosno Jajca.

Vrlo je simptomatično sa kojih se sve lokacija ovaj par svakodnevno javlja i odakle šalju komentare na stranicu „Stop rudinicima u dolini Plive“. Čas sa nekih skupih i svjetski poznatih plaža, čas sa teniskih terena, čas sa šumskih putića pod Otomaljem.

Odakle im toliki novac i odakle im tolika volja za „pravdom i redom“ u Jezeru to još niko nije uspio da sazna, ali iz njihovog online angažmana nesumnjivo je da su plaćenici jedne interesne sfere i da su ujedno i finansijeri dijela lažne eko-agende koja ima za cilj da Jezero destabilizuje i pripoji ga Jajcu u doglednoj budućnosti, što bi bio prvi korak u cilju spajanja muslimanskog koridora Bihać-Sarajevo.

Tandem Trivunčević-Hajder mnogo radi na tome da dovede neprijateljski raspoložene investitore, kojima je inače interes lokalnog stanovništva potpuno zanemarljiv, isto kao što to čini Hozan-Keljalićev eko-klan kada je u pitanju dovođenje arapskih geoloških firmi odmah po istjerivanju bijeljinskog Lykosa.

 

O tome ko stoji iza ovog ljubavnog para i na koji način su povezani sa ostalim akterima lažne ekološke borbe u Jezeru, bavićemo se još dugo.

(Nastaviće se…)

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili