22.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Dosije Jezero: Milan Kutanjac – odbornik i gazda na usluzi arapsko-švedskom kapitalu

 

Milan Kutanjac, odbornik PDP-a u SO Jezero, klasični je primjer sitnog provincijskog političara-interesdžije, koji ne videći dalje od svoga nosa i trbuha ruši privredni razvoj sopstvene opštine. Njegov savez sa grupacijom lažnih ekologa i diverzantskom FB stranicom „Stop rudnicima u dolini Plive“, koja je organizovala isfingirane „ekološke“ proteste u Jezeru i tako narušila  međuljudske i međunacionalne odnose.

Kutanjac je bez sumnje jedan od onih koji su najviše pozivali na proteste, ali i jedan od onih koji su javno pred kamerama iznosili laži i klevete o ministru Petru Đokiću i Vladi Republike Srpske. Zanimljivo je da je Kutanjac dao identičnu izjavu za medije kao i Ševal Ribić, naime da je Đokić rekao “da će Jezero biti raseljeno kao što je raselio Ugljevik”. Ovo samo pokazuje da Kutanjac na terenu radi sinhronizovano i organizovano sa svim ostalim remetilačkim faktorima u Jezeru.

Razlozi za svakoga od aktera bez sumnje su različiti, ali Kutanjčev je samo jedan: lična korist.

 

Naime, odbornik Milan Kutanjac vlasnik je više lokala koji se bave turističkom djelatnošću, odnosno uslugama smještaja i ugostiteljstva. Za sve navedeno dotični je uživao ogromnu podršku Opštine Jerzero, ali i Vlade Republike Srpske, preko kojih je ostvarivao značajne finansijske podsticaje. To međutim nije mnogo uticalo na ćud prevrtljivog odbornika, jer kada je u pitanju lični interes, Kutanjac je bez mnogo razmišljanja preko noći prigrlio svoje jajačke halal-prijatelje okrećući se Arapima i lažnim Šveđanima, dok je privredni razvoj opštine Jezero svjesno blokirao.

Kutanjac je bez sumnje dio problema i dio ekipe koja će sve uraditi kako bi sačuvala što veći dio kolača sprječavajući bilo kakav vid drugačijeg razvoja opštine Jezero. Po njemu i sličnima njemu, Jezero se može razvijati samo na polju turizma, što proističe isključivo iz želje da se sačuva lični profit, a nikako iz pažljivo osmišljene i dalekovide politike.

 

Čuveni Kutanjčev „Tropico bar“ je zapravo nelegalan objekat? Ovo mjesto već dugo vremena ima blokiran račun i u potpunosti nejasnu finansijsku sliku. Zato se pitamo da li je Kutanjac zaista patriota, kako već želi da se predstaviti u javnosti ili je samo još jedan od onih koji teatralno puštaju lažne suze nad sudbinom Jezera, dok ustvari jedino što želi jeste da sačuva što deblji novčanik.

Tu svakako se ne smije izostaviti ni činjenica da čuveni „Tropico bar“ ispušta fekalije u „dolinu rijeke Plive“, odnosno u jezero Đol u kojem će kupači u budućnosti vrlo vjerovatno biti izloženi raznim zarazama.

 

Dakako, vrlo je simptomatično što Jajce Online, odnosno njen urednik Edvin Crnkić, često promoviše rad „Tropico bara“, odnosno turističku i svaku drugu ponudu odbornika Milana Kutanjca, koji je gle čuda zajedno sa njim (inače sestrićem Amele Ahmečković), lažnim Šveđaninom Edinom Keljalićem i lokalnim čakijašem Ševalom Ribićem u istoj lobističkoj ekipi „davaoca usluga smještaja“ u Jezeru, čiji su korisnici nemalo građani bliskoistočnih zemalja.

To nam samo potvrđuje koliko je cijela priča o Jezeru kompleksna i kakvi su odnosi moći i interesa između sitnih provincijskih aktera, koji po svaku cijenu da šire lični biznis nauštrb građana Jezera i Republike Srpske.

Ništa im nije sveto,  svet  je samo lični interes, novac i rušenje Republike Srpske.

 

 

(Nastaviće se…)

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...