12.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Dosije Jezero: Jovo Topić – kratak put od švercera do izdajnika

 

Još jedna u nizu diskutabilnih ličnosti koje sabotiraju privredni razvoj Jezera i koje itekako profitiraju u kriznim momentima, bez sumnje je Jovo Topić, poznatiji kao Brko.

 

Topić je inače u Jezeru poznat kao dugogodišnji alkoholičar i zavisnik, kojem je zajednica dala i više nego dovoljno šansi da se promijeni i da postane bolji čovjek, međutim on je sve šanse prokockao i svaki put svoj lični profit stavljao ispred interesa zajednice.

 

Postoji li veći dokaz za to od činjenice da je Topić bio dio kriminalne grupe koja je zbog šverca cigareta hapšena i odgovarala pred nadležnim sudovima.

 

U pretresima stambenih i pomoćnih objekata i prevoznih sredstava, koje je koristila Topićeva grupa, 2016. godine pronađeno je i izuzeto 88 kg rezanog duhana, 67 kutija filtera za pakovanje cigatera i 8.728 pakovanja cigareta raznih vrsta bez akciznih markica.

Ono što se dodatno vezuje za Jovu Topića su cigarete koje su štetne po zdravlje, koje dotični navodno miješa sa biljnim proizvodima neprovjerenog porijekla, čiji hemijski sastav može biti fatalan po život konzumenata. O posljedicama Topićevog djelovanja još uvijek ne postoje jasna saznanja, osim glasina koje kruže po gradu da su životi nekih nesrećnika zauvijek promijenjeni.

Navodno je Topić nekada švercovao i oružje, što je doprinijelo njegovom rastu, ali i tome da zarađeni novac ulaže u nekretnine po Banjoj Luci.

 

Jovo Topić se nije ograničio samo na teritoriju rodnog Jezera, već je njegova švercerska ambicija dosegla i do susjednog Jezera, gdje mu je navodno konekcija lice čiji su inicijali O.J.

 

Lice O.J. navodno prevozi Arape iz Jajca u Jezero i upredo plaši građane Jezera da će biti raseljeni od strane Vlade Republike Srpske i ministra Petra Đokića.

 

Vrlo je simptomatična činjenica da je Jovo Topić na posljednjoj sjednici SO Jezero, napustio pomenutu sjednicu zajedno sa Ševalom Ribićem i ostalom ekipom arapsko-švedskih lobista koji žele da Jezero otmu od Republike Srpske i sprovedu demografski inženjering.

 

Po čaršiji kolaju priče da je cijena za Topićevo sabotiranje sjednice navodno koštala 20.000 KM, a da je na sve dodata izgradnja nekakvog objekta nedefinisane svrhe.

Dakle, pored već pomenutih lica u našim ranijim tekstovima, Amele Ahmečković i Sergeja Milanovića, Miće Jovetića, Ševala Ribića i Edvina Crnkića, te glavnog režisera pobune u Jezeru Edina Keljalića, Jovo Topić – Brko je još jedan kolačić u krugu vrlo dobro uigrane ekipe koja djeluje na teritoriji Jezera i ruši investicije od koristi za Republiku Srpsku.

Još nije jasno ko se sve slobodno šeta po Jezeru i ko kroji kapu tamošnjem stanovništvu, koje je i više nego sluđeno različitim interpretacijama i informacijama.

 

Ono što je važno jeste da Vlada Republike Srpske ima jasan stav po pitanju cjelokupne situacije u Jezeru i građani ne trebaju da se brinu, jer samo povjerenje u institucije Republike Srpske, uz sve mane i poteškoće, može da doprinese kako opstanku Jezera, tako i opstanku Republike Srpske.

 

(Nastaviće se…)

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...