22.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Dosije Jezero: Halal-sestrići u pohodu na Republiku Srpsku 

 

Borba za srpsku opštinu Jezero već duže vremena podsjeća na borbu srpskog naroda u Odbrambeno-otadžbinskom ratu tj. borbu za Republiku Srpsku, kada je Srbin morao ostaviti sve i stati na branik otadžbine da bi se odbranio od samovolje svojih  neprijatelja.

Zbog te borbe Srbi su bili ismijani od cijelog svijeta i prozvani genocidnima, što nije zabilježeno u istoriji, a danas se to opet čini, samo na jedan perfidniji način, preko različitih medijskih kanala, kako međunarodnih i nacionalnih, tako i lokalnih amaterskih medija.

 

Tokom prethodnih godinu i više dana mnogo štošta se moglo pročitati na internetu, a posebno na stranici “Stop rudnicima u dolini Plive”, koju uređuje jajački novinar-amater Edvin Crnkić, koji ujedno obavlja i funkciju urednika provincijskog medija Jajce Online, ali i funkciju sestrića Amele Šabić-Ahmečković, koja je lažni ekološki aktivista i destabilizirajući faktor u opštini Jezero.

 

Edvin Crnkić već dugo vremena preko Jajce Online, promoviše aktivnosti svoje tetkice Amele Šabić Ahmečković i vrlo podlo sa svojim tetkom Sakibom Ahmečkovićem promoviše teoriju o “genocidu u Jezeru”, koji se nikada nije dogodio. Crnkić takođe otvoreno učestvuje u bilten-propagandi Islamske zajednice, koja je inače dobro poznata kao radikalno vjersko krilo Stranke demokratske akcije.

 

Edvin Crnkić od samog početka učestvuje u sabotiranju svih pozitivnih inicijativa i investicija u opštini Jezero, otvoreno se baveći propagandnim radom u cilju destabilizacije ove srpske pogranične opštine.

Dokaza za to je mnogo, od tekstova na Jajce Online u kojima naćelnik federalne općine Jajce, Edin Hozan, poziva na zabrane geoloških istraživanja u Jezeru, pa sve do promocije nepostojećeg “genocida” i stvaranja loše slike o Jezeru i srpskom narodu. Ne trebamo izostaviti ni gomilu glorifikujućih članaka na Jajce Online o nikada slavnoj, poreženoj i kukavičkoj tzv. Armiji BiH koja je počinila mnogobrojne zločine nad Srbima i Hrvatima, a čiji su legitiman dio bili i islamistički koljači iz odreda “El Mudžahid”, za čije je zločine odgovarao ratni zločinac i bjegunac Sakib Mahmuljin.

 

Ne treba izostaviti ni sve gadosti koje je Crnkić iznosio na stranici lažnih ekologa “Stop rudnicima u dolini Plive”, prvo od prozivanja načelnice opštine Jezero, Snežane Ružičić, investitora Miloša Bošnjakovića i njegovih uposlenika, zatim građana Jezera i novinara iz Mrkonjić Grada, pa sve do jasnog neograđivanja od suludih i gnusnih komentara koji se mogu pročitati na njegovoj stranici, a ponajviše komentara jajačke botovske armije kojom Crnkić vrlo moguće lično upravlja.

 

Posljednji u nizu napada dogodio se protiv gospodina Borislava Jerinića, građanina opštine Jezero, koji je očigledno “genocidan” samo zbog toga što je iznio svoj afirmativni stav po pitanju geoloških istraživanja i velike želje za razvojem njegove opštine, u kojoj inače živi i radi.

 

Ono što je zanimljivo u ovom napadu, jeste činjenica da onaj ko piše na stranici “Stop rudnicima u dolini Plive” nema ni najmanje veze sa opštinom Jezero, jer da ima znao bi da je gospodin Jerinić rezidentan u Jezeru, za razliku od njega (autora i urednika) koji očigledno nije. I nikada neće biti, kao što nije ni njegova tetka Amela Ahmečković sa tetkom Sakibom.

Mnogobrojni neprijatni komentari na račun ovog čestitog Srbina iz Jezera, pokazali su pravo lice grupe lažnih ekologa i samog urednika stranice “Stop rudnicima u dolini Plive”, te pravi talenat kad je u pitanju javni lični progon pojedinaca. Dostojni su svojih predaka.

 

Nisu tu izostali komentari ni mrkonjićkog halal-Srbina, prostaka i kočijaša Sergeja Milanovića, koji je i sam priznao da je ovaj gest njegovih halal-prijatelja sa stranice “Stop rudnicima u dolini Plive” pretjeran i neumjesan, ali ni gnusni komentari presuđenog čakijaša Ševala Ribića, koji po ko zna koji put, vjerovatno uz neku jaku žestu, razmišlja koga da ubode svojim pisanjem gluposti po Fejsbuku.

Ne treba izostaviti ni saznanje da je Ševal Ribić daidža nikad u Jezeru prihvaćenog švedsko-bošnjačkog privrednika Edina Keljalića, za kojeg postoji osnovana sumnja da lično finansira i stoji iza lažne ekološke bune u Jezeru, te da je siva eminencija svih  pomenutih aktera ove sulude priče.

Edin Keljalić inače u Jezeru ima svoje smještajne kapacitete, a zanimljivo je da su predstavljeni kao smještajni kapaciteti općine Jajce, što svakom iole razumnom čovjeku jasno stavlja do znanja ko je Keljalić i koje su njegove prave namjere. To potvrđuje i njegov lažni i opskurni Fejsbuk profil na kojem opštinu Jezero vrlo zlonamjerno smješta u Federaciju, a ne u Republiku Srpsku gdje joj je mjesto.

Agresija na Republiku Srpsku je očigledna, a na građanima Jezera je da ustanu i da se odbrane na sve zakonski legalne i Ustavom zagarantovane načine.

Jasno je da veliki broj osoba koje se protive razvoju opštine Jezero, rade to isključivo iz lične koristi, jer na obalama Plive imaju svoje smještajne kapacitete gdje žele da dovode bogate Arape na srpsku zemlju. Njihova je zamisao da Jezero vremenom postane arapsko odmaralište od kojeg će halal-gazde i njihovi prijatelji halal-Srbi, basnoslovno profitirati.

Naravno, tu se u međuvremenu pojavila i vijest o pronalasku velikih količina zlata, pa je Jezero za lažne ekologe postalo još jedan mamac za arapske investitore, koji će se preko švedske veze i u koži Šveđanina donijeti spasenje svekolikom narodu “multietničkog i građanskog Jezera”.

Upravo zbog toga oni žele po svaku cijenu da otjeraju Lykos i pripreme teren za njihove opskurne planove tj. pretvaranje Jezera u arapsku oazu i arapsku zlataru.

(Nastaviće se…)

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...