12.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Dosije Jezero: Ekolog sa čakijom

 

Ako mu nešto nije po volji, Ševal Ribić odbornik u opštini Jezero isuče čakiju i bez griže savjesti napadne protivnika. Istina, uslovna šestomjesečna zatvorska kazna istekla mu je u martu ove godine pa sada slobodno može nastaviti po starom. Evidentno je da Ševala finansiraju stranci preko NVO iz susjednog Jajca, a dokaz za to je registrovana kuća za odmor, prostora 100 kvadrata sa šest ležajeva koju je kupio nakon nepunu godinu dana mandata u SO-e Jezero gdje zastupa interese nepostojeće Stranke za BiH.

Ševal se zalaže da se protjera firma koja radi geološka istraživanja sa teritorije opštine Jezero, potpuno zanemarujući da je samo u Jajcu registrovano nekoliko kopova rudnika boksita te desetine raznih kamenoloma koji su, gle čuda, u blizini vodotokova i rijeke Vrbas.

Preaktivni Ribić većinu dana provodi u kafani, a dokolicu ubija boraveći na propagandnim stranicama lažnih eko-aktivista.

U moru laži koje su u proteklih godinu dana iznosili njegove kolege „zeleni“ sa stranice „Stop rudnicima u dolini Plive“, našlo se mnogo toga, od iznošenja u javnost ličnih podataka onih koje napadaju, najgorih mogućih seksističkih i ponižavajućih komentara na ličnoj osnovi, pa sve do pozivanja na ubistvo i oružanu pobunu u Jezeru. Nažalost, u tom moru laži vrlo ciljano su izostavili istinu o sebi i svaku istinu o onima koje podržavaju i koji njih podržavaju.

Da je Ševal Ribić moralna osoba podnio bi ostavku na poziciju potpredsjednika SO Jezero, koju je donedavno obnašao, u vrijeme kada je na leđima imao polugodišnju zatvorsku kaznu.Ostavku je na kraju podnio ali kao čin davanja prednosti agresorskoj politici iz Jajca. Ova ostavka može djelovati kao plemeniti čin jednog lokal patriote, međutim to je daleko od istine. Njegov čin isključivo je pomoć onima koji žele da Jezero vrate na status mjesne zajednice i potpuno unište lokalnu privredu, a time zadaju bolan udarac Republici Srpskoj.

 

Kao dokaz našoj tvrdnji da se ne radi o dobrom čovjeku, već naprotiv jednom veoma rđavom (ne)čovjeku, dokumentujemo šokantnom presudom koja Ševala Ribića, bivšeg potpredsjednika SO Jezero, osuđuje na 6 mjeseci zatvora zbog fizičkog napada i nanošenja tjelesnih povreda drugom licu, ni manje ni više nego hladnim oružjem. Ova presuda u potpunosti ruši svaku iluziju o tome ko je Ševal Ribić, te dokazuje da je naš sistem veoma ranjiv, jer ovakvim osobama omogućava da obnašaju vrlo važne političke funkcije. Ostaje nejasno zašto se Ševal Ribić, ako je već toliko častan građanin i političar, nije ranije odrekao svoje funkcije i javnog djelovanja, obzirom na presudu za jedno vrlo ozbiljno krivično djelo koje se prema zakonu tretira na sljedeći način:

 

Član 131.

 

(1) Ko drugoga tjelesno povrijedi ili mu naruši zdravlje, kazniće se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

(2) Ako je povreda iz stava 1. ovog člana nanesena oružjem, opasnim oruđem ili drugim sredstvom podobnim da tijelo teško povrijedi ili zdravlje teško naruši, učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.

 

Pošteni Ševal, gostovao je i pred kamerom sarajevskog agenta Nebojše Vukanovića, lažno optužujući Petra Đokića da je navodno „poručio rukovodstvu (Jezera) da je rudnik prioritet i da se narod može seliti iz Jezera, jer je rudnik važniji“..

Zanimljive biografije protivnika geoloških istraživanja u opštini Jezero biće objavljene u nastavcima.

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...