12.7 C
Banja Luka
19.05.2024.

Dosije Jezero: Edin Hozan i Edvin Crnkić – tandem za laži i spletke

 

Nije proteklo mnogo vremena od trenutka kada je načelnica opštine Jezero (Republika Srpska)  Snežana Ružičić, javno pozvala mrkonjićkog kočijaša Sergeja Milanovića i jajačkog medijskog spletkaroša Edvina Crnkića na razgovor, do trenutka kada je potonji počeo da briše članke sa svog sajta Jajce Online, koji su donedavno otvoreno promovisali rudarstvo u Jajcu.

Direktiva je jasna: svi koji su dio (eko)agresije na Republiku Srpsku, odnosno na opštine Jezero, Šipovo i Mrkonjić Grad, moraju sa svog imena i iz arhive da pobrišu sve ono što bi moglo biti diskutabilno po pitanju tobožnje “zaštite životne sredine”, mogućih kostura iz rata, sumnjivih biznisa, kriminala itd.

Vođen tim naređenjem ni Edvin Crnkić nije mnogo razmišljao, pa je izbrisao sve članke koji se tiču promocije rudnika boksita u njegovom rodnom Jajcu i hvalospijeva koji rudarstvo predstavljaju kao veoma važnu privrednu granu.

I više je nego očigledno da aktuelna politička klika iz Jajca pokušava sa sebe da spere rudarsko blato i činjenicu da Srednjobosanski kanton godišnje zgrće milione na rudama, pa otuda i ne čudi težnja da se cenzurišu prošlost i sadašnjost, kao i sve ono što su činili do prošle godine. Razlog za ovakvo ponašanje je i više nego jasan: prevariti Srbe i stvoriti lažnu sliku o tome kako u Jajcu i ostalim dijelovima Federacije rudnici ne postoje tj. stvoriti sliku o tome da Hozan i cijela ekipa oko njega mnogo brinu za opstanak Srba na ovim prostorima. Naravno, niko nije  naivan da povjeruje u Hozanovu dobronamjernost, jer Stranka demokratske akcije sve je samo ne dobronamjerna prema Srbima. To znaju djeca u vrtiću, ali i ptice na grani.

Crnkić je naravno u svemu tome samo jedna mala poluga koju Hozan koristi za svoje poslovno-političke šeme sa Edinom Keljalićem, i to ništa manje od Crnkićeve tetke Amele Šabić Ahmečković, Fikreta Julardžije, Ševala Ribića i drugih lokalnih jajačkih jalijaša.

Svima je posve jasno da je načelnik Jajca, Edin Hozan politička pesnica, a Edin Keljalić direktna finansijska podrška arabizaciji Jezera, Šipova i Mrkonjić Grada. Treba li nam veći dokaz od činjenice da je Balkana kod Mrkonjić Grada posljednih godina prepuna stranih državljana iz bliskoistočnih zemalja, koji nemaju nikakvu namjeru da se asimiluju niti da prihvate ovdašnja pravila ponašanja, štaviše ovdašnji način života nazivaju “haramom”.

Hozana i Keljalića to naravno ne zanima, jer njima su profit i lična korist iznad opšteg mira i dobrosusjedskih odnosa, a posebno Hozanu koji je donedavno hvalospjevno glorifikovao rudnike u Jajcu i SBK, gdje je na sva usta najavljivao proširenje radova i otvaranje novih istražnih i eksploatacionih polja.

 

Patriotama ostaje da se  probude i da  djeluju u smijeru zaštite  nacionalnih i privrednih interesa, koji su poput otvorene rane, posebno u Jezeru gdje su Srbi kao narod podložni federalnom soljenju i zabadanju prsta, u čemu grupica lokalnih halal-Srba igra veoma važnu ulogu.

(Nastaviće se…)

Povezane vijesti

Društvene mreže

820PratiocaSviđa mi se
358PratiocaZaprati

Možda ste propustili

SPS:Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

  U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi...